Strona główna Aktualności Okna z dekompresją w standardzie
Okna z dekompresją w standardzie
Data dodania: 12.02.2018

Od 1 marca 2018r. zmieniamy standard produkcji stolarki okiennej.

 

 

Szanowni Państwo,

Wychodząc naprzeciw Państwa wymaganiom, informujemy o zmianach w procesie produkcji stolarki okiennej. Modyfikacje mają na celu podniesienie parametrów właściwości użytkowych oraz uzyskanie wyższej jakości naszych wyrobów.

 

Z dniem 01/03/2018 jako standard uznaje się frezowanie otworów odprężających w zewnętrznych komorach profili, co pozwoli na wyrównanie ciśnienia wewnątrz komór profili, a w następstwie podniesienie klasy wodoszczelności na wodę opadową (min. 2 klasy wyżej).

 

Zastosowanie otworów odprężających znacząco wpłynie na wentylację wewnątrz profili ograniczając potencjalne odkształcenia i deformacje (w wyniku oddziaływania na temperatury w sezonie letnim, białe profile mogą osiągnąć temp. Około 50oC, natomiast profile kolorowe mogą nagrzać się do temperatury 65-70oC), a więc zapobiegają nadmiernemu przegrzaniu – znacząco wydłużamy żywotność oferowanych przez Eko-Okna S.A. produktów.

 

Będzie możliwy wybór zakupu okien bez otworów odprężających, lecz z uwagi na powyższe informacje oraz znając ryzyko i konsekwencje, polecamy standardowy wybór. Klienci, którzy świadomie chcą zrezygnować z otworów, powinni zgłosić to drogą mailową na etapie składania zamówienia. Muszą liczyć się z konsekwencjami, a nawet utratą gwarancji.

 

Zakup okien w nowej technologii będzie dodatkowym atutem pozwalającym na wygranie przetargów oraz wzrost zadowolenia klientów.

 

Parametry w dotychczasowej technologii:

  • Odporność na obciążenie wiatrem – C4
  • Wodoszczelność – 5A
  • Przepuszczalność powietrza – 4

 

Parametry w nowej technologii:

  • Odporność na obciążenie wiatrem – C4
  • Wodoszczelność – 7A
  • Przepuszczalność powietrza – 4

 

Archiwum
Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.